streda 18. septembra 2013

Univerzálne TrackTest Skóre je tu!

Od septembra 2013 zobrazujeme v osobných profiloch užívateľov okrem výsledkov testov aj nové hodnotenie, nazvané TrackTest Skóre. Dúfame, že vám pomôže ešte k lepšiemu meraniu zlepšovania vašej úrovne angličtiny.

Od počiatku na TrackTeste používame hodnotenie podľa škály SERR (anglicky CEFR), s úrovňami od A1 po C2. CEFR sa stal globálnym štandardom, ktorý používajú hodnotiace centrá na celom svete.
Rozdelenie testov podľa úrovní zároveň umožňuje dosiahnuť oveľa presnejšie výsledky.  Podobne majú napríklad Cambridgské testy rôzne testy pre rôzne úrovne- Cambridge First Certificate (FCE) sa rovná úrovni B2 a CPE úrovni C2.

Problém vzniká, ak chcete zmerať pokrok pri prechode z jednej úrovne na druhú. Práve preto zavádzame univerzálne TrackTest Skóre (TTS), dynamicky počítaný číselný výsledok na škále od 0 do 1200, ktoré sa ráta na základe výsledkov ostatných užívateľov a odzrkadľuje rozdielnu obtiažnosť medzi jednotlivými úrovňami.

V súčasnej experimentálnej podobe môžete nájsť vaše posledné a najlepšie TTS skóre vo vašom osobnom profile na stránke, spolu s grafickým zobrazením najlepších výsledkov v každom kalendárnom mesiaci, v ktorom ste dokončili test.