piatok 22. apríla 2016

Medzinárodný deň angličtiny: Testy angličtiny si robíme najmä pre seba, nie kvôli životopisu, ukázal prieskum.

den anglictiny UNESCO- prieskum
Pre viac ako polovicu ľudí je dôvodom, pre ktorý sa testujú v anglickom jazyku snaha zistiť, akú úroveň vlastne dosahujú. Vyplynulo to z globálneho prieskumu, ktorý medzi svojimi používateľmi zorganizovalo online testovacie centrum TrackTest.eu pri príležitosti Dňa anglického jazyka UNESCO.
Menej než tretina testovaných si test robilo, aby získala doklad o znalosti angličtiny pre svojho zamestnávateľa alebo ako prílohu do životopisu. Ďalších sedem percent ho využíva ako potvrdenie do školy.


“Hlavnou motiváciou na absolvovanie testu angličtiny je zistiť svoju úroveň angličtiny podľa Spoločného referenčného rámca”, komentuje výsledky prieskumu Braňo Pokrivčák, manažér TrackTest.eu, ”platí to nielen pre Slovákov, ale aj pre ostatné krajiny.”


Prieskumu sa zúčastnili používatelia TrackTestu z 32 štátov, zo všetkých kontinentov a vekových skupín. Štyridsať percent zúčastnených si okrem TrackTest CEFR certifikátu robilo aj inú skúšku angličtiny (hlavne skúšky IELTS a TOEFL). Dve tretiny sa učia anglický jazyk viac ako desať rokov.

medzinarodny den anglictiny Shakespeare
TrackTest testovacie centrum:
TrackTest.eu je medzinárodné online testovacie centrum anglického jazyka, ktoré poskytuje testovanie angličtiny pre firmy, školy a jednotlivcov podľa Spoločného referenčného rámca Európskej únie pre jazyky (SERR, 6 úrovní od A1 po C2). Vzniklo v roku 2012 na Slovensku a dnes jeho služby využívajú jednotlivci a spoločnosti na celom svete, od Východného Timoru až po Južnú Ameriku.


Deň anglického jazyka 23.apríla 2016:
Medzinárodný deň anglického jazyka vyhlásila organizácia UNESCO v roku 2010. Pripomína sa kažodoročne 23.apríla, na výročie narodenia spisovateľa Williama Shakespeara. Okrem Dňa angličtiny pridelilo deň aj pre päť ďalších oficiálnych jazykov OSN- arabčinu (18.12.) francúzštinu (20.3.), ruštinu (6.6.) a španielčinu (12.10.) Cieľom dní jazykov je osláviť mnohojazyčnosť a kultúrnu diverzitu Organizácie spojených národov.  

oficiálna stránka (v angličtine)